Încrederea investitorilor germani a crescut în iunie, în aşteptarea accelerării creşterii economice

Încrederea investitorilor germani a crescut în iunie, datorită semnelor că cea mai mare economie europeană accelerează, potrivit institutului de cercetare economică ZEW.

89 afișări
Imaginea articolului Încrederea investitorilor germani a crescut în iunie, în aşteptarea accelerării creşterii economice

Încrederea investitorilor germani a crescut în iunie, în aşteptarea accelerării creşterii economice (Imagine: Shutterstock)

Astfel, indicele încrederii investitorilor şi analiştilor, care are scopul de a anticipa evoluţia economiei în următoarele şase luni, a crescut la 38,5 în iunie, de la 36,4 în mai.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indica o creştere mai modestă, până la cota 38,1.

Producţia industrială a Germaniei a înregistrat cea mai puternică creştere în mai mult de 12 luni, iar exporturile au urcat peste aşteptări în aprilie, potrivit celor mai recente date oficiale.

Datele sugerează că creşterea economică a Germaniei a accelerat după un avans de numai 0,1% în primul trimestru.

Bundesbank, banca centrală a Germaniei, anticipează că evoluţia Produsului Intern Brut se va îmbunătăţi semnificativ în al doilea trimestru, însă a avertizat că următoarele luni ar putea duce o nouă deteriorare.

Moneda euro a urcat uşor după apariţia raportului ZEW, de la 1,3383 dolari la 1,3395 dolari.

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat recent că economia zonei euro va reveni pe creştere în acest an, însă cu o dinamică redusă.

BCE a coborât în luna mai dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 0,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici