Încrederea investitorilor în economia Germaniei a urcat la cel mai ridicat nivel după octombrie 2009

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a urcat în noiembrie la cel mai ridicat nivel după octombrie 2009, semnalând că redresarea continuă în pofida încetinirii creşterii care a avut loc în trimestrul al treilea.

77 afișări
Imaginea articolului Încrederea investitorilor în economia Germaniei a urcat la cel mai ridicat nivel după octombrie 2009

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a urcat la cel mai ridicat nivel după octombrie 2009 (Imagine: Shutterstock)

Indicele privind aşteptările investitorilor şi analiştilor referitoare la evoluţia economiei în următoarele şase luni a crescut pentru a patra lună consecutiv, la 54,6 puncte, fiind peste estimările analiştilor, transmite Bloomberg.

Potrivit băncii centrale germane, Bundesbank, economia rămâne pe un trend de creştere solidă, chiar dacă expansiunea a încetinit în trimestrul al treilea la 0,3%, de la ritmul de 0,7% din trimestrul al doilea, iar încrederea oamenilor de afaceri a scăzut în mod neaşteptat în octombrie.

Comenzile fabricilor au crescut în septembrie peste aşteptările analiştilor, iar rata şomajului s-a menţinut în octombrie aproape de cel mai redus nivel din ultimele două decenii.

"Economia Germaniei este puternică şi solidă, mai ales dacă iei în considerare fraptul că principalul motor de creştere este cererea internă. Asta face ca ţara să fie mai puţin dependentă de restul lumii", a declarat Stefan Schneider, economist şef la Deutsche Bank în Frankfurt.

Biroul german de statistică a anunţat săptămâna trecută că creşterea economică din trimestrul al treilea a fost susţinută exclusiv de cererea internă. Investiţiile în echipamente şi construcţii au crescut, iar consumul privat şi cel de stat au urcat uşor, în timp ce exporturile au stagnat.

Economia zonei euro, principala piaţă de export a Germaniei, a avansat cu 0,1% în trimestrul al treilea, după ce a ieşit din recesiune în cel de-al doilea. Economia Franţei, a doua ca mărime din zona euro, s-a contractat, ca şi economia Italiei.

Germania continuă să fie motorul creşterii economice din zona euro, dar se confruntă cu factori negativi precum neînţelegerile politice interne şi fragilitatea redresării regiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici