INS: Cifra de afaceri brută din serviciile prestate întreprinderilor a crescut 9,6%, la 10 luni

Între 1 ianuarie şi 31 octombrie, faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 9,6%, conform datelor transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

150 afișări
Imaginea articolului INS: Cifra de afaceri brută din serviciile prestate întreprinderilor a crescut 9,6%, la 10 luni

INS: Cifra de afaceri brută din serviciile prestate întreprinderilor a crescut 9,6%, la 10 luni

Creşterea s-a datorat creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (13%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (11,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (8,6%), activităţile de comunicaţii (6,8%) şi la activităţile de transporturi (6,5%).

În aceeaşi perioadă, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 9,9%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (13,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (9,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (8,7%), activităţile de transporturi (7%) şi la activitǎţile de comunicaţii (6,6%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna octombrie 2018, comparativ cu luna octombrie 2017, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 16,3%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (23,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (21,6%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (18,8%), activităţile de transporturi (10,1%) şi la activităţile de comunicaţii (9,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2018, comparativ cu luna octombrie 2017, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 12,5%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (21%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (18,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (17,2%), activităţile de transporturi (7,8%) şi la activităţile de comunicaţii (6,6%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna octombrie 2018, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 8% ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (29,1%), activităţile de comunicaţii (11,3%), activitǎţile de transport (9,2%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (7,8%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 1,4%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2018, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 3,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (4,6%), activităţile de transport (4,2%), activităţile de comunicaţii (2,8%) şi la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (1,1%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici