ADVERTORIAL  Investiţiile în imobiliare, mai profitabile în zonele cu potenţial turistic. Unde cumpără românii apartamente?

4809 afișări
Imaginea articolului Investiţiile în imobiliare, mai profitabile în zonele cu potenţial turistic. Unde cumpără românii apartamente?

Piaţa de imobiliare a devenit o alternativă atrăgătoare pentru investiţiile pe termen lung, iar tot mai mulţi români au început să îşi diversifice variantele de plasare a capitalului, achiziţionând proprietăţi în regiunile montane şi pe litoral, acestea fiind zonele cu cel mai ridicat potenţial turistic şi economic.

O investiţie de succes în imobiliare înseamnă un profit garantat pe termen lung, care poate fi obţinut într-un mod sigur din chiriile lunare. Însă, pentru ca un investitor să se poată bucura de un profit generos, acesta trebuie să achiziţioneze o proprietate care să îi permită impunerea unei chirii mai mari.

Cei care aleg să investească într-o proprietate rezidenţială rebuie să analizeze foarte bine piaţa înainte de a investi într-un anumit apartament. Poziţionarea, facilităţile, finisajele şi chiar mobilarea pot influenţa cu totul preţul unei chirii.

În Bucureşti, pentru un apartament de 3 camere, chiriile pornesc de la 400 de euro şi pot ajunge chiar şi până la 1500 de euro, în funcţie de zona în care se află imobilul, dar şi de facilităţile disponibile.

Iar preţurile pentru chirii sunt într-o continuă creştere şi în zonele montane, care sunt extrem de vizitate de turişti pe tot parcursul anului. Spre exemplu, în Braşov preţurile la chirii au crescut cu 1.6%, iar tot mai mulţi români preferă să investească în această regiune pentru a-şi închiria proprietăţile în regim hotelier. În 2019, înainte de pandemie, în Braşov s-a înregistrat un record de 1.4 milioane de sosiri în unităţile de cazare braşovene. Şi chiar şi în perioada de pandemie, Braşovul a rămas în continuare a doua destinaţie turistică din România după Bucureşti.

O proprietate amplasată într-o zonă în care există un flux constant de turişti poate asigura proprietarilor o chirie sigură şi profitabilă, pentru o lungă perioadă de timp. Iar acum, tot mai mulţi români şi-au îndreptat atenţia către proprietăţile amplasate în zonele montane, dar şi către cele de la malul mării.

Anul acesta, Nordis Group a demarat trei proiecte premium în Sinaia, Braşov şi Bucureşti, continuând, de asemenea, dezvoltarea ansamblului de 5 stele din Mamaia. Astfel, compania şi-a extins activitatea în patru zone cheie ale ţării, unde există un puternic potenţial turistic, lansând în acelaşi timp noi oportunităţi de investiţii pe piaţa imobiliară.

La Nordis, clienţii au posibilitatea de a cumpăra o cameră de hotel cu chirie lunară, stabilită contractual pe 30 de ani, care le poate aduce un randament anual de 7%.  Iar avantajul este acela că proprietarul poate beneficia de confortul camerei de hotel  în fiecare an, timp de o săptămână, având acces la toate facilităţile de 5 stele ale complexului.

Însă există şi clienţi care preferă să îşi cumpere un apartament de vacanţă la Nordis, pe care îl închiriază în regim hotelier, asigurându-şi astfel un venit regulat şi sigur din chirii. Pentru un astfel de apartament, la Nordis Braşov clientul beneficiază de o apreciere de 30%  după deschidere.

În acest moment, Nordis Mamaia este cel mai de amploare proiect de 5 stele dezvoltat de Nordis Group la malul mării, fiind un ansamblu hotelier şi rezidenţial, cu facilităţi şi beneficii premium, disponibile pe tot parcursul anului. 

„Nordis vinde un întreg concept. Atunci când intri într-un imobil Nordis, ştii că ai intrat într-un hotel de cinci stele, chiar dacă vorbim despre un proiect rezidenţial. Ne-am dorit să punem accentul pe confort, pe facilităţi şi finisaje de calitate, astfel încât să le oferim clienţilor o experienţă completă de 5 stele, nu doar un apartament.”, spune Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group.

La malul mării, Nordis a aplicat acelaşi model de business, prin care clientul poate cumpăra o cameră de hotel sau un apartament de vacanţă. În cazul în care un client optează pentru un apartament de vacanţă, acesta îl poate închiria pe cont propriu sau în regim hotelier, apelând la ajutorul echipei de experţi Nordis. De asemenea, în extra-sezon, mai exact în perioada octombrie – iunie, proprietăţile de la Nordis Mamaia pot fi închiriate şi în regim permanent, cu un tarif de 500 – 700 de euro pe lună pentru un studio, 600 – 850 de euro pentru două camere, şi 800 – 1100 de euro/lună pentru un imobil cu trei camere.

Specialiştii susţin că cele mai sigure investiţii rămân în continuare cele din domeniul imobiliar, pentru că proprietăţile şi imobilele amplasate în zonele cu potenţial economic şi turistic vor avea întotdeauna chirii mari şi preţuri în creştere, ceea ce înseamnă un venit garantat. De asemenea, mulţi români achiziţionează anumite proprietăţi încă din stadiul de proiect la un preţ mult mai mic pentru a le revinde la suprapreţ după câţiva ani. Cu o astfel de investiţie clienţii îşi pot recupera rapid banii şi se pot bucura de un profit generos într-un timp destul de scurt.

Spre exemplu, în doar doi ani, un apartament de vacanţă la Nordis Mamaia poate avea o apreciere de 45.000 de euro, iar astfel investitorii pot beneficia de un profit garantat. Pentru un imobil cu două camere, totalul veniturilor din chirii ar putea ajunge la peste 18.000 de euro pe an. În schimb, un apartament cu trei camere la mare poate aduce venituri de aproape 24.000 de euro anual. 

Astfel, investiţiile în imobiliare reprezintă o metodă mult mai sigură de plasare a capitalului, decât depozitul bancar sau investiiile în monede digitale. În cazul criptomonedelor, valoarea acestora oscilează periodic, aşa că nu există nicio garanţie a faptului că o investiţie în monedele digitale ar fi favorabilă pe termen lung. 

Pe lângă zonele turistice, Nordis a lansat un proiect premium şi în Nordul Capitalei – Nordis View, care este un imobil rezidenţial de 5 stele, cu un număr limitat de apartamente destinate unei comunităţi exclusiviste. Apartamentele de la Nordis View au o arhitectură futuristă, finisaje de calitate superioară, suprafeţe vitrate şi sisteme smart-home, care oferă cel mai înalt nivel de confort celor care aleg să locuiască acolo. Iar cei care doresc să investească într-un apartament la Nordis View pot ţine cont de faptul că o chirie lunară pentru două camere poate ajunge până la 1100 de euro, pentru 3 camere la 1300 de euro, iar pentru 4 camere până la 2200 de euro.

Aşadar, cu cât o proprietate este mai aproape de plajă, de pârtie sau de o clădire de birouri, cu atât mai repede investitorul îşi va putea recupera banii investiţi şi se va putea bucura de profit.

Proprietăţile imobiliare sunt recunoscute atât de către specialiştii în domeniu, cât şi de oamenii obişnuiţi, ca fiind unele dintre cele mai bune soluţii de plasament al capitalului. Pe lângă faptul că îşi păstrează integritatea în timp, o locuinţă poate genera un randament cuprins între 5% - 7% pe an din închiriere, în timp ce un depozit bancar poate atinge cu greu un prag de 3% pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici