Investiţiile străine directe, mai mici cu aproape 50%

Investiţiile străine directe au totalizat în primele şapte luni 3,097 miliarde euro, în scădere cu 47,9% faţă de valoarea înregistrată în perioada similară din 2008, de 5,948 miliarde euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

24 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe, mai mici cu aproape 50%

Investiţiile străine directe, mai mici cu aproape 50% (Imagine: Mediafax Foto)

Din totalul investiţiilor aferente primelor şapte luni, participaţiile la capital au reprezentat 41,2%, creditele intra-grup 48,6%, iar profitul reinvestit 10,2%, se arată într-un comunicat al BNR.

Investiţiile străine din ianuarie-iulie au acoperit integral deficitul de cont curent din această perioadă, de 2,72 miliarde euro.

La finele lunii iunie, investiţiile străine directe au fost de 2,894 miliarde euro, în scădere cu peste 42% faţă de nivelul înregistrat în perioada corespunzătoare din 2008, de 5,076 miliarde de euro.

Investiţiile străine directe s-au ridicat anul trecut la 9,02 miliarde euro, în creştere cu 24,5% faţă de 2007, şi au acoperit în proporţie de 53,5% deficitul de cont curent, situat la 16,87 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici