Investiţiile străine directe s-au înjumătăţit anul trecut faţă de 2008

Investiţiile străine directe au scăzut anul trecut la 4,89 miliarde de euro, jumătate din valoarea înregistrată în 2008, acoperind în proporţie de 96,9% deficitul de cont curent, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a României.

17 afișări
Imaginea articolului Investiţiile străine directe s-au înjumătăţit anul trecut faţă de 2008

Investiţiile străine directe s-au înjumătăţit anul trecut faţă de 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2008, nerezidenţii au realizat investiţii străine directe în România de 9,49 miliarde de euro.

Participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au contribuit în proporţie majoritară la investiţiile de anul trecut, respectiv cu 3,06 miliarde de euro, dar valoarea a fost cu 37% mai mică decât în anul anterior.

Creditele intra-grup au reprezentat 1,83 miliarde de euro anul trecut, de două ori şi jumătate mai puţin faţă de nivelul înregistrat în 2008, de 4,62 miliarde de euro.

Deficitul de cont curent a scăzut anul trecut cu 68,7% faţă de 2008, la 5,05 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici