Investitorii care au cumpărat acţiuni ieftine, după scăderea Bursei

Principalii jucători instituţionali de pe bursa autohtonă nu s-au panicat în aceste zile de scăderile ample ale bursei şi chiar şi-au intensificat achiziţiile de acţiuni profitând de faptul că acestea s-au ieftinit într-o săptămână cu circa 20%.

367 afișări
Imaginea articolului Investitorii care au cumpărat acţiuni ieftine, după scăderea Bursei

Investitorii care au cumpărat acţiuni ieftine, după scăderea Bursei (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Astfel, în numai trei zile, SIF-urile, Fondul Proprietatea şi omul de afaceri Florin Pogonaru au cumpărat acţiuni de pe bursă în valoare de peste 7 milioane de lei (1,6 milioane de euro).

Fondul Proprietatea a realizat achiziţii în valoare de 4 mil. lei şi s-a concentrat pe acţiuni precum cele ale transportatorului de produse petroliere Conpet Ploieşti (COTE), la care a cumpărat acţiuni de circa un milion de lei. Preţul de achiziţie a fost de 30 de lei/unitate, cu 11,8% sub cotaţia de ieri a acestor titluri.

Fondul a mai cumpărat săptămâna aceasta titluri ale producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) în valoare de 2,4 mil. lei şi a acumulat acţiuni ale producătorului de îngrăşăminte Azomureş Târgu-Mureş (AZO) în valoare de 650.000 de lei la preţuri în medie cu circa 7% mai mici decât cele de la finele şedinţei de ieri.

Citeşte mai multe despre investitorii care au cumpărat acţiuni ieftine pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici