Investitorii străini sunt încă interesaţi de piaţa românească

Investitorii străini continuă să fie interesaţi de piaţa românească, în ciuda crizei financiare internaţionale, cu excepţia firmelor din industria auto, mai prudente în ceea ce priveşte începerea de noi investiţii, a declarat, miercuri, Sorin Vasilescu, director în ARIS.

17 afișări
Imaginea articolului Investitorii străini sunt încă interesaţi de piaţa românească

Investitorii străini sunt încă interesaţi de piaţa românească

"Cu toate că este criză economică, în domeniul investiţiilor nu se vede decât în industria auto, în care o parte dintre companii au o abordare mai prudentă având în vedere situaţia de pe piaţa de profil", a spus reprezentantul Agenţiei Române pentru Investiţii Străine (ARIS).

În primele două luni ale anului, Banca Naţională a României a raportat investiţii străine directe de 1,374 miliarde euro, în creştere cu 38% comparativ cu perioada similară a anului precedent, când au fost înregistrate 995 milioane de euro.

"Ne menţinem estimarea de 4,5-5 miliarde de euro pentru acest an, dar dacă ritmul de creştere din primele două luni ale anului va continua previziunile noastre ar putea fi depăşite", a afirmat Vasilescu.

El a menţionat că de la începutul anului ARIS a primit 12 intenţii de proiecte din partea investitorilor, reprezentând investiţii de peste 700 de milioane de euro, care ar urma să creeze 3.000 de locuri de muncă.

Domeniile principale în care investitorii sunt interesaţi să investească în România sunt cel al fabricării echipamentelor pentru energie neconvenţională, materiale de construcţii şi IT.

"Investitorii provin din Statele Unite ale Americii, Italia, Germania, China. Cea mai mare investiţie, de circa 100 de milioane de euro, este în domeniul energetic. Încercăm să atragem aceşti investitori în special în parcurile industriale. Promovăm acum un parc de peste 100 de hectare de la Ciorani - judeţul Prahova, al Consiliului Judeţean, şi unul la Oradea, care aparţine primăriei", a adăugat Vasilescu.

Investiţiile străine directe atrase de România în 2008 au atins valoarea record de 9,1 miliarde de euro, în creştere cu circa 25%, de la 7,251 miliarde euro în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici