Iohannis: În economie este o nelinişte profundă, după noi şi noi măsuri anunţate în domeniul fiscal

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Craiova, că încă aşteaptă ca Guvernul PSD să performeze în ceea ce priveşte măsurile economice, adăugând că măsurile anunţate în domeniul fiscal au generat ”o nelinişte profundă”.

368 afișări
Imaginea articolului Iohannis: În economie este o nelinişte profundă, după noi şi noi măsuri anunţate în domeniul fiscal

Iohannis: În economie este o nelinişte profundă, după noi şi noi măsuri anunţate în domeniul fiscal

Iohannis a afirmat că aşteaptă, încă de la câştigarea alegerilor de către PSD, ”rezultate tangibile pentru români”.

Şeful statului a spus că o criză politică induce consecinţe negative în economie.

”Orice criză politică are consecinţe, în primul rând negative. Se vede foarte limpede că în economie a apărut o nelinişte profundă, au fost anunţate într-un ritm ameţitor, de la începutul anului până acum, noi şi noi măsuri în domeniul fiscal. Este cazul să se liniştească lucrurile, să se reintre într-o zonă de predictibilitate, de stabilitate, pentru a permite şi mediului economic să performeze”, a spus Iohannis.

Preşedintele a cerut mai mult de la Guvern decât creştere economică pe baza consumului.

”Avem o creştere economică. Se ştie că ea se datorează în bună măsură consumului, care la rândul lui este posibil şi datorită creşterilor salariale. Până aici, toate bune, însă dacă vrem să avem în continuare o economie în creştere trebuie să trecem la măsuri care sunt predictibile, care aduc sustenabilitate, care aduc dezvoltare pe termen mai lung. Altfel, tot ce am câştigat se pierde”, a mai spus preşedintele României.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat, joi, alături de premierul Mihai Tudose, la Fabrica Ford din Craiova, unde au participat la lansarea producţiei pentru cel mai nou model al companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici