Isărescu: Cheltuielile bugetare trebuie oprite

Politica fiscală trebuie să susţină în continuare procesul de dezinflaţie, iar cheltuielile bugetare trebuie oprite, chiar dacă este o perioadă foarte proastă pentru Guvern, înainte de alegerile electorale, a declarat, joi seara, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

1 afișare
Imaginea articolului Isărescu: Cheltuielile bugetare trebuie oprite

Isărescu: Cheltuielile bugetare trebuie oprite

"Timingul este foarte prost pentru Guvern, chiar în perioada electorală să le spunem "Opriţi cheltuieilile", a afirmat Isărescu la o întâlnire cu investitorii italieni din România.

Oficialul băncii centrale a arătat că aproape de finele lunii octombrie bugetul consolidat înregistrează încă excedent şi că speră ca Executivul să nu efectueze cheltuieli masive în ultimele două luni ale anului, aşa cum s-a procedat în execuţiile bugetare precedente.

"Nu suntem în situaţia în care să risipim bani dacă vrem să conducem economia românească într-o manieră sustenabilă", a spus Isărescu.

În opinia lui, politica fiscală ar trebui să îşi asume rolul de a susţine mai puternic în perioada următoare procesul de dezinflaţie, dar şi reducerea deficitului de cont curent, estimat la 13% din PIB.

"În momentul actual, România trebuie să fie conştientă că nu mai poate accepta o creştere a deficitului de cont curent", a menţionat guvernatorul.

El a arătat că scăderea gradului de acoperire a deficitului de cont curent prin investiţii străine directe era previzibilă şi a fost anticipată de banca centrală.

"O bună parte din investiţii au reprezentat plasamente în piaţa imobiliară şi dezvoltarea reţelelor comerciale moderne", a mai spus Mugur Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici