Isărescu: Cred că în asemenea momente statul trebuie să intervină

În momente de criză şi de corecţie a economiei, statul trebuie să intervină pentru a reda încrederea în pieţe, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

12 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Cred că în asemenea momente statul trebuie să intervină

Isărescu: Cred că în asemenea momente statul trebuie să intervină (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Sunt de partea celor care cred că în asemenea momente statul trebuie să intervină. Cineva trebuie să redea încrederea", a spus Isărescu.

El a arătat că investiţiile publice, chiar dacă se plasează la un nivel redus, au un efect de antrenare benefic pentru economie.

În opinia guvernatorului BNR, efectul de multiplicare al investiţiilor publice va fi pozitiv, mai ales dacă nu vor fi întârziate măsurile stabilite prin acordul cu FMI.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seara, că Guvernul a cheltuit până în prezent 12,5 miliarde lei pentru lucrări de infrastructură, sumă ce reprezintă o treime din bugetul alocat în acest an pentru astfel de proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici