Isărescu: Orice anunţ de creşteri salariale conduce la presiuni pe curs (Video)

Orice anunţ de creştere salarială va conduce la deprecierea cursului de schimb, ca urmare a majorărilor veniturilor peste rata de creştere a productivităţii din ultimii ani, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

20 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Orice anunţ de creşteri salariale conduce la presiuni pe curs (Video)

Isărescu: Orice anunţ de creşteri salariale conduce la presiuni pe curs

Guvernatorul a afirmat că în ultimii ani au existat aprecieri ale monedei naţionale în paralel cu creşteri ale salariilor peste productivitate.

"Acum doar să deschidem gura de creşteri salariale, că şi apar presiuni pe curs", a spus Isărescu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Isărescu a precizat că în România există aproximativ 500.000 de persoane care au credite în valută.

"Vom avea noi grijă de cei care au luat credite în valută, dar nu e vorba doar de cei 500.000 de români cu astfel de credite, ci de o ţară întreagă", a spus Isărescu.

Video stirileprotv

Citeşte şi:

Ţinta de inflaţie pentru 2010 - 3,5%

BNR nu va relaxa politica monetară până când constrângerile fiscale nu devin fapte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici