Isărescu: Un angajator care ştie cât este de dificil să concedieze va face recrutări foarte greu

Obstacolele întâmpinate la desfacerea contractului de muncă duc în mod firesc la apariţia unor dificultăţi substanţiale în procesul de angajare, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care consideră că o astfel de situaţie reprezintă una dintre capcanele economiei.

93 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Un angajator care ştie cât este de dificil să concedieze va face recrutări foarte greu

Isărescu: Un angajator care ştie cât este de dificil să concedieze va face recrutări foarte greu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Ieşirile din sistem în economia de piaţă, pe piaţa forţei de muncă, trebuie să fie mai uşoare, pentru ca şi intrările să fie uşoare. Pentru că, dacă un angajator ştie cât de greu se poate despărţi de un angajat, bineînţeles că va angaja foarte greu. Aceasta este logica", a afirmat Isărescu la o emisiune difuzată marţi la TVR2.

El a spus că atunci când sunt puse foarte multe obstacole la desfacerea contractului de muncă, în mod firesc aceleaşi piedici apar la intrarea pe piaţa muncii.

"O altă capcană a economiei", a spus guvernatorul BNR.

Referindu-se la procesul de reorganizare a aparatului bugetar de către Guvern, Isărescu a arătat că la BNR au avut loc până acum trei restructurări.

"De exemplu, în 1998 -1999, noi am făcut o reducere de la 40 de sucursale la 19 sucursale, iar personalul s-a redus de la 4.000 la 1.500 de persoane, dramatic. (...) Ştim ce înseamnă un asemenea efort. Apar alături de problemele instituţionale şi chestiuni umane. Abordarea emoţională este greu să o îndepărtezi", a spus guvernatorul BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici