Lakshmi Mittal ar putea reduce investiţiile în combinatul de la Galaţi

Multimiliardarul Lakshmi Mittal, unul dintre principalii acţionari ai ArcelorMittal, susţine că ar putea diminua investiţiile făcute în combinatul de la Galaţi în cazul în care angajaţii români nu-şi vor schimba mentalitatea.

6 afișări
Imaginea articolului Lakshmi Mittal ar putea reduce investiţiile în combinatul de la Galaţi

Lakshmi Mittal ar putea reduce investiţiile în combinatul de la Galaţi

Declaraţia a fost făcută la întâlnirea pe care magnatul a avut-o pe platforma combinatului gălăţean cu sindicatele, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea.

Prezent, miercuri, pe platforma combinatului siderurgic gălăţean, Lakshmi Mittal le-a vorbit reprezentanţilor sindicali de investiţiile pe care intenţionează să le facă aici, spunând că acestea ar putea fi puse în pericol de modul în care îşi fac treaba propriii angajaţi.

"Un alt coleg sindicalist, care nu face parte din «Solidaritatea», a pus o întrebare referitoare la diferenţa de mentalitate dintre alţi angajaţi ai Mittal, din alte ţări, şi cei de la Galaţi. I s-a răspuns, sigur, cu cuvintele în engleză, ceva de genul «bă, e diferenţă mare, voi sunteţi proşti, mai aveţi o grămadă de învăţat». Asta a lăsat de înţeles. Şi a mai spus că dacă nu se schimbă mentalitatea el îşi ia jucăriile şi pleacă. Traducerea a fost uşor cosmetizată dar, voalat, a lăsat să se înţeleagă că poate muta investiţiile în altă parte", a declarat Tiber.

Magnatul a spus că se doreşte dezvoltarea sectorului siderurgic gălăţean şi că se vor face toate investiţiile asumate prin contractul de privatizare.

"Domnul Mittal a vorbit despre politica generală a companiei la nivel internaţional, dar şi la nivelul ţării noastre şi în special cu privire la Galaţi. Ni s-a spus că sunt perspective bune, că sunt intenţii bune şi că se doreşte dezvoltarea afacerii la Galaţi. S-a vorbit despre investiţiile tehnologice şi chiar despre cele de mediu, aşa cum şi le-au asumat la privatizare şi prin programul de conformare şi s-a precizat că se doreşte o relaţie din ce în ce mai bună între salariaţi şi management prin intermediul sindicatelor", susţine Tiber.

Liderul sindical i s-a plâns principalului acţionar de faptul că politica managerială din ArcelorMittal Galaţi este proastă, că s-a încercat desfiinţarea sindicatului Solidaritatea şi că liderii au fost şi sunt în continuare târâţi în nenumărate procese.

"Întâlnirea de ieri (n.r. miercuri ) cu domnul Mittal n-a fost tocmai confortabilă nici pentru dumnealui, nici pentru alte persoane care au fost de faţă. Ne-a spus că nu are nimic cu noi şi că este dispus să renunţe la toate aceste procese. Avem acum şi bani, şi minte, şi vom ieşi în afara ţării dacă nu se vor rezolva lucrurile, în sensul de aavea un dialog real, corect. Vom lupta pentru salariaţi atacând contractul de privatizare cu toate afectele lui, mergând în toată Europa şi arătându-i domnului Mittal că are oameni care fie îl mint, fie asta e politica lui. Ştim ce avem de făcut", a mai spus Tiber.

Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, ne-a confirmat telefonic faptul că Lakshmi Mittal a vizitat, în cursul zilei de miercuri, combinatul gălăţean, refuzând să ofere orice alte informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici