Limuzinele Mercedes neblindate folosite la summit-ul NATO vor fi vândute în România

Maşinile de lux marca Mercedes-Benz S 500M L, neblindate, utilizate la summit-ul NATO vor fi vândute în România, cu o reducere de preţ în funcţie de numărul de kilometri parcurşi, iar maşinile blindate din aceeaşi marcă vor fi returnate în Germania, întrucât sunt închiriate.

21 afișări
Imaginea articolului Limuzinele Mercedes neblindate folosite la summit-ul NATO vor fi vândute în România

Limuzinele Mercedes neblindate folosite la summit-ul NATO vor fi vândute în România (Imagine: Mediafax Foto)

În total, Mercedes-Benz România a pus la dispoziţie 69 de automobile care asigură transportul demnitarilor prezenţi la summit. Flota Mercedes-Benz este formată din 37 de unităţi blindate S-Guard şi două unităţi blindate E-Guard, precum şi din 30 de unităţi S 500 4M L neblindate, noi.

Acestea din urmă, toate de culoare neagră, urmează să fie vândute prin reţeaua de dealeri a Mercedes-Benz România, cu o reducere de preţ, în funcţie de numărul de kilometri rulaţi în aceste zile, estimat de Mercedes-Benz România la 500-1.000 km.

Preţul unui S 500 4M L depăşeşte 104.000 de euro, cu TVA inclusă.

Printre dotările unei astfel de limuzine se numără sistemul 7G-TRONIC (cutie automată cu 7 trepte de viteză), sensori de măsurare a presiunii din pneuri, televizor şi sistem de navigaţie.

Maşinile blindate S-Guard pot rezista la gloanţe de pistol, de mitralieră şi la grenade de mână.

Printre elementele adiţionale de protecţie se numără şi sistemul denumit "run-flat" (care constă în cauciucuri capabile să ruleze şi pe pană), rezervor de combustibil autoetanşator, discuri de frână duble, mărite pentru decelerarea rapidă în caz de nevoie, un sistem de ventilaţie cu recirculare automată care detectează prezenţa gazelor periculoase şi blochează automat aportul de aer din exterior. Aerul proaspăt este introdus dintr-un rezervor aflat la bord, creând o uşoară presurizare a interiorului, astfel încât gazele periculoase să nu poată pătrunde în maşină.

Maşinile S-Guard au şi un sistem automat anti-incendiu (de extincţie), cu 12 duze şi două rezervoare de agent extinctor, sistem pneumatic de urgenţă pentru controlul geamurilor, independent de sistemul electric al vehiculului şi o cameră video care monitorizează perimetrul din spatele maşinii.

Puterea modelului S600 Guard este asigurată de un motor pe benzină de 5,5 litri, care dezvoltă o 517 Cai Putere (CP) şi un cuplu motor de 830 Newton metru (Nm).

Pentru summit, Ford furnizează alte 400 de maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici