Locomotiva economică a Europei încasează lovitură după lovitură

Locomotiva economică a Europei încasează lovitură după lovitură: după ce a intrat în recesiune, iar activitatea industrială a început să slăbească, economia Germaniei se confruntă acum cu o scădere în sectorul serviciilor care a pus analiştii pe gânduri şi a întrecut şi cele mai pesimiste prognoze.

15183 afișări
Imaginea articolului Locomotiva economică a Europei încasează lovitură după lovitură

Locomotiva economică a Europei încasează lovitură după lovitură

Activitatea economică a Germaniei a pierdut şi mai mult din avânt decât se anticipa la început de iunie, pe fondul problemelor cu care se confruntă industria, dar şi pe fondul încetinirii activităţii din sectorul serviciilor. Germania a intrat oficial în recesiune în mai, după ce economia a încetinit pentru două trimestre la rând, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.

Deşi economia din sectorul privat a crescut pentru a cincea lună consecutiv, rata de creştere a fost cea mai slabă din februarie, potrivit sondajelor de afaceri realizate de S&P Global.

Aceasta s-a situat la 50,8 - mai slabă decât au prezis economiştii într-un sondaj Bloomberg - şi a rămas peste nivelul de 50 care separă creşterea de contracţie. Indicatorul care oferă indicii despre evoluţia industriei prelucrătoare se află sub această prag din luna iulie.

Germania s-a mai confruntat cu o recesiune uşoară în timpul iernii, iar economiştii rămân optimişti şi sunt de părere că o revenire este cel mai probabil scenariu.

Cu toate acestea, creştere eaconomică de până acum nu arată bine, instituţii precum Bundesbank şi Fondul Monetar Internaţional prognozând amândouă o contracţie anuală, în timp ce Comisia Europeană preconizează în continuare o creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici