Studenţii se orientează către locuri de muncă prietenoase cu pandemia. Care sunt preferinţele tinerilor

  • Un sociolog a făcut un studiu pe 1300 de studenţi din toate centrele universitare din ţară
  • Studiul arată că tinerii se gândesc la un loc de muncă în alte domenii, prietenoase cu pandemia
  • Irina voia o carieră în diplomaţie, iar acum se gândeşte la o afacere de familie
1223 afișări

La începutul facultăţii te-ai gândit ce carieră ai vrea să urmezi. Pandemia le-a dat multor studenţi  de gândit şi îşi reevaluează alegerile. Cristina Gavrilută, sociolog, a făcut un studiu pe 1300  de studenţi din toate centrele universitare din ţară, în perioada stării de urgenţă. Una dintre cele mai importante concluzii este faptul că mulţi studenţi se gândesc să urmeze o altă carieră, care este mai prietenoasă cu pandemia.

„Majoritatea mi-au răspuns că au început să fie mai selectivi.  Este vorba de joburile din domeniul IT, o serie de afaceri de familie sau tot  în zona de antreprenoriat.Tinerii au început să preţuiască mai mult viaţa de familie, prietenii adevăraţi”, spune Cristina Gavriluţă, sociolog.

Irina are 22 de ani, este din Iaşi şi a terminat acum facultatea de Studii Europene. Ea povesteşte că dorea o carieră în diplomaţie. Pandemia a făcut-o să se gândească la o afacere de familie.

„Firmele şi afacerile pot să-şi desfăşoare activitatea şi în online. E o variantă bună pentru ce urmează. M-au încercat sentimente de teamă de anxietate, dar am reuşit să trec peste ele”, mărturiseşte Irina Negru.

Ultimul studiu făcut de cei de la EJobs arată că în luna mai au fost scoase pe piaţă 40.000 de locuri de muncă. Angajatorii caută IT-işti, persoane cu experienţă în e-commerce, retail, digital şi medici.

Faţă de începutul anului, acum sunt maimulte cereri pentru locuri de muncă, decât oferte. În luna mai, peste 20.000 de tineri, cu vârste până în 24 de ani au aplicat pentru un loc de muncă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici