Lucian Bode, critic al lui Răzvan Cuc, propus să-l înlocuiască la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban - BIOGRAFIE

Deputatul de Sălaj Lucian Bode, propus de PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor, a fost în 2012 ministru al Economiei în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. În prezent este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor.

1325 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, critic al lui Răzvan Cuc, propus să-l înlocuiască la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban - BIOGRAFIE

Cine este Lucian Bode, propunerea de ministru al Transporturilor

Lucian Bode este un critic activ al ministrului interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc. Fiind membru al Comisiei de anchetă privind activitatea companiei aeriene de stat Tarom în perioada 2007-2018, acesta a dezbătut în ultimul comunicat de presă publicat pe 21 octombrie, situaţia generată de Cuc la compania de care va trebui să se ocupe în cazul în care va primi mandatul de ministru. "Ministrul Răzvan Cuc este artizanul dezastrului de la Tarom şi lasă în urma sa o companie pe butuci", a afirmat acesta.

Acesta a mai comentat şi celelalte proiecte de care actualul ministru Cuc s-a ocupat în timpul mandatului şi care au fost permanent în atenţia presei, Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj Deva şi Magistrala 5.

"În plin scandal legat de recepţia loturilor 3 şi 4 din autostrada Lugoj-Deva, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, lansează o fumigenă şi promite finalizarea în decembrie a unui alt obiectiv important - magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor!", a comunicat deputatul pe 13 august.

Lucian Bodea are 44 de ani, este din judeţul Sălaj şi a absolvit Facultatea de Electrotehnică şi Informaticăîn cadrul Universităţii din Oradea în 1998. Are un masterat în "Managementul Securităţii în Societatea Contemporană", obţinut la Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Acesta a profesat ca inginer în cadrul companiei Electrica SA, pe Sucursala de distribuţie a energiei electrice Zalău, post avut în paralel cu funcţie de consilier local în perioada 2000-2004 al comunei Valcău de Jos şi cu cea de consilier judeţean din 2004 până în 2008. În anul 2012 a devenit deputat din partea PDL, an în care a avut un mandat de patru luni de ministru al Economiei, urmând ca în 2015 să devină membru PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici