Lucrări în valoare de 20 de milioane de euro pe două drumuri judeţene. O porţiune de drum e asfaltată pentru prima dată

  • Investiţie uriaşă cu fonduri europene pe două drumuri judeţene din Galaţi.
  • Autorităţile judeţene derulează două lucrări în valoare de peste 20 de milioane de euro.
  • Drumurile sunt modernizate de la zero, iar o porţiune de 7 kilometri este asfaltată pentru prima dată
579 afișări
Imaginea articolului Lucrări în valoare de 20 de milioane de euro pe două drumuri judeţene. O porţiune de drum e asfaltată pentru prima dată

PUBLICAT FLUX / DE PUBLICAT SITE/FLUX Lucrări în valoare de 20 de milioane de euro pe două drumuri judeţene. O porţiune de drum este asfaltată pentru prima dată

Autorităţile locale au semnat joi ordinul de începe a lucrărilor pe unul dintre sectoarele de drum care constituie o variantă la aglomeratul drum naţional Galaţi-Tecuci. Este o investiţie de aproape 7 milioane de euro într-un sector de 15 kilometri al Drumului Judeţean 254. Proiectul de modernizare este realizat de Consiliul Judeţean Galaţi cu fonduri europene. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni.

„Am semnat ordinul de lucrări pentru modernizarea de la zero a 15,4 km de pe DJ 254. Vor fi realizate lucrări ample de consolidare a fundaţiei drumului, se va lărgi partea carosabilă, se vor reabilita două poduri şi nu mai puţin de 52 de podeţe, se vor realiza peste 26 de km de şanţuri din beton şi se vor amenaja trotuare pe o lungime de 8,5 km. Primele lucrări vor fi realizate la ieşirea din localitatea Griviţa spre Călmăţui, în zona localităţii Iveşti şi de la intersecţia cu DJ 251 către localitatea Griviţa”, a anunţat joi, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În paralel, constructorii acţionează pe o altă arteră a judeţului Galaţi. Utilajele modernizează Drumul Judeţean 255, pe o porţiune de 15 kilometri. Investiţia este realizată tot cu fonduri europene, finanţarea de la Uniunea Europeană fiind de peste 13 milioane de euro. În premieră, un sector în lungime de 7 kilometri este asfalat, fiind vorba despre un vechi drum de pământ între două localităţi.

„Se munceşte din plin pe DJ 255, acolo unde Consiliul Judeţean Galaţi implementează un proiect uriaş de modernizare a 35 de km de drum judeţean, pe ruta Pechea – Suhurlui – Rediu – Cuca – Fârţăneşti – Măstăcani. Am obţinut nu mai puţin de 66,8 milioane lei de la Uniunea Europeană pentru modernizarea acestui drum judeţean. De altfel, o porţiune de peste 7 km, între Cuca şi Fârţăneşti, a fost construită de la zero. Astfel, dacă până mai ieri acolo era un drum de pământ, astăzi se toarnă deja primul strat de asfalt”, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi.

Lucrările nu au fost afectate de epidemia de COVID-19. Pe acest tronson de drum, constructorul se pregăteşte deja pentru cea de-a doua etapă de asfaltare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici