Mai mulţi bani pentru tinerii care împlinesc 18 ani şi pleacă din sistemul de protecţie socială

Tinerii care împlinesc 18 ani şi se află în grija statului au posibilitatea să primească, dacă optează pentru ieşirea din sistem, o sumă de trei ori mai mare decât cea care le revenea până acum, adică 7.650 de lei, a anunţat joi ministrul Familiei Gabriela Firea.

2197 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi bani pentru tinerii care împlinesc 18 ani şi pleacă din sistemul de protecţie socială

Mai mulţi bani pentru tinerii care împlinesc 18 ani şi pleacă din sistemul de protecţie socială

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat că au intrat în vigoare şi ultimele modificări aduse în Parlament Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Conform Gabrielei Firea, este vorba de schimbări importante, care vin cu beneficii reale pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie specială. Astfel, de acum, tinerii care împlinesc 18 ani şi se află în grija statului au posibilitatea să primească, dacă optează pentru ieşirea din sistem, o sumă de trei ori mai mare decât cea care le revenea până acum, adică 7.650 de lei.

„Ştim cu toţii cât de greu este să o iei de la zero, aşa încât banii aceştia reprezintă o plasă de siguranţă - chiar dacă doar de moment - pentru cei care vor să-şi ia singuri viaţa în piept. Să nu uităm, însă, că vorbim despre copii care ar trebui să dea acum piept cu viaţa reală pentru prima dată! Aşa încât, mi-aş dori ca fiecare dintre ei să aibă alături oameni în care să aibă încredere şi care să le explice că tentaţia de a risipi fără să clipească o suma mare de bani şi de a nu se gândi ce va fi de a doua zi încolo nu e nicidecum alegerea pe care să o facă!”, susţine Firea.

Ministrul Familiei precizează că aceşti tineri au şi varianta de a rămâne în continuare în grija statului, chiar dacă au devenit majori.

„Pentru că am căutat să-i ajutăm şi pe cei care îşi doresc să meargă în continuare la şcoală, într-o formă de învăţământ la zi sau care au un loc de muncă. Aceştia vor primi, până când vor împlini 26 de ani, o indemnizaţie lunară de 2.500 de lei, o sumă care cu siguranţă le va fi de folos pentru a se întreţine şi pentru a-şi construi treptat un viitor solid”, mai spune ministrul.

Firea susţine că, tot de acum, se aplică şi măsurile care vin în sprijinul persoanelor sau familiilor care au în plasament copii care nu mai pot creşte alături de părinţi. În premieră, aceştia vor primi, pe lângă alocaţia lunară de plasament, o indemnizaţie care ajunge la 420 de lei pe lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici