Marea Britanie relaxează regulile de acordare a vizelor pentru a atrage muncitori străini în construcţii

Marea Britanie a adăugat o serie de poziţii din domeniul construcţiilor pe „lista de ocupaţii deficitare". Astfel, industriaşii pot angaja mai uşor personal din străinătate.

762 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie relaxează regulile de acordare a vizelor pentru a atrage muncitori străini în construcţii

Marea Britanie relaxează regulile de acordare a vizelor pentru a atrage muncitori străini în construcţii

Zidarii, dulgherii, tâmplarii şi vopsitorii vor beneficia de vize mai ieftine şi de criterii de angajare mai relaxate, conform acestor modificări.

Marea Britanie suferă de o lipsă acută de forţă de muncă în anumite sectoare, ceea ce înseamnă că angajatorii sunt interesaţi să recruteze lucrători din străinătate.

Ministerul de Interne a declarat luni că adăugarea noilor poziţii „ar putea contribui la realizarea infrastructurii naţionale cheie şi ar stimula creşterea industriilor conexe".

Comitetul consultativ independent pentru migraţie a recomandat în martie ca locurile de muncă în construcţii să fie adăugate pe lista ocupaţiilor deficitare. Lista include deja asistenţi medicali, ingineri civili şi tehnicieni de laborator, plus alte poziţii în domeniul sănătăţii.

Cei care lucrează într-o ocupaţie deficitară pot fi plătiţi cu 80% din salariul mediu şi pot solicita acordarea unei vize, se arată în comunicatul guvernului. Solicitanţii au nevoie de o ofertă de muncă din partea unui angajator şi trebuie să îndeplinească o cerinţă privind limba engleză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici