MEF: Compania Romgaz este profitabilă şi are o importanţă strategică pentru România

Compania Romgaz Mediaş este profitabilă şi are o importanţă strategică pentru economia României, afirmă, într-un comunicat, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în replică la declaraţiile şefului Rompetrol, Dinu Patriciu, care susţine desfiinţarea companiei.

1 afișare
Imaginea articolului MEF: Compania Romgaz este profitabilă şi are o importanţă strategică pentru România

MEF: Compania Romgaz este profitabilă şi are o importanţă strategică pentru România

"Romgaz a avut în 2006 o cifră de afaceri de peste 850 milioane de euro şi un profit brut considerabil, de 204 milioane euro. Societatea a ocupat, în 2006, locul 12 în topul celor mai puternice companii din România. Romgaz este o companie strategică pentru economia romanească", a afirmat Vosganian.

Preşedintele şi directorul general al grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat, miercuri, la Sibiu, că Romgaz ar trebui desfiinţată pentru este cauza creşterii preţului la gaze, iar statul este un administrator ineficient.

Vosganian contracarează declaraţiile lui Patriciu legate de ineficianţa statului ca acţionar majoritar al companiei prin exemplul altor companii similare din Europa care sunt controlate de stat.

"În principalele ţări din Uniunea Europeană companiile care exploatează gazul metan sunt în proprietatea şi administrarea statului", se mai arată în comunicatul Ministerului Economiei şi Finanţelor, acţionarul majoritar al Romgaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici