Michael Kors va cumpăra producătorul de pantofi Jimmy Choo pentru 1,2 miliarde dolari

Michael Kors va cumpăra Jimmy Choo, pentru 1,2 miliarde de dolari, producătorul de genţi urmând să plătească 230 de penny per acţiune pentru compania de pantofi de lux, au anunţat, marţi, companiile, potrivit Bloomberg.

612 afișări
Imaginea articolului Michael Kors va cumpăra producătorul de pantofi Jimmy Choo pentru 1,2 miliarde dolari

Michael Kors va cumpăra producătorul de pantofi Jimmy Choo pentru 1,2 miliarde dolari

Brandul Jimmy Choo a devenit cunoscut în 1990, fiind purtat de Prinţesa Diana şi de personajul Carrie Bradshaw din serialul „Sex and the City”.

Jimmy Choo a fost achiziţionat de investitori privaţi de trei ori înainte de a fi cumpărat de JAB Holding, pentru 500 de milioane de lire, în 2011. JAB, compania de investiţii a familiei miliardarului Reimann, a vândut o participaţie printr-o ofertă publică iniţială, în 2014, dar a rămas proprietarul majoritar al companiei, deţinând o cotă de 68%.

Acţiunile au crescut cu până la 17%, la începutul şedinţei de tranzacţionare.

Michael Kors a anunţat că va păstra echipa actuală de management, condusă de directorul general Pierre Denis.

Rivalul companiei Michael Kors, Coach, a fost de acord să cumpere compania de genţi şi accesorii, Kate Spade & Co, pentru 2,4 miliarde de dolari, în luna mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici