Michelin a reluat producţia la toate cele trei fabrici pe care le deţine în România

Michelin România a reluat sâmbătă activitatea, întreruptă în luna decembrie a anului trecut, la fabricile Silvania şi RomSteel Cord din Zalău şi luni la unitatea Victoria din Floreşti (judeţul Prahova).

416 afișări
Imaginea articolului Michelin a reluat producţia la toate cele trei fabrici pe care le deţine în România

Michelin a reluat producţia la toate cele trei fabrici pe care le deţine în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost reluată activitatea la toate cele trei fabrici Michelin din România. La cele două din Zalău, lucrul a fost reluat pe data de 3 ianuarie, iar la Victoria astăzi", potrivit datelor Michelin furnizate, luni, agenţiei MEDIAFAX.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, reprezentanţii companiei au anunţat că uzinele Silvania, care produce anvelope, şi RomSteel Cord, producător de cord metalic din Zalău, îşi vor întrerupe activitatea începând cu 12 decembrie, urmând ca pentru fabrica din Victoria să ia o hotărâre viitoare cu privire la oprirea producţiei. Ulterior, şi această fabrică a fost închisă.

Decizia de întrerupere pentru o perioadă mai lungă a activităţii a fost luată de Michelin România din cauza crizei economice mondiale, compania fiind obligată să îşi ajusteze producţia la cerere.

Fabrica Silvania Michelin are aproximativ 1.300 de angajaţi şi furnizează pe piaţa de consum circa 600.000 de anvelope de diverse tipuri. RomSteel Cord are circa 300 de angajaţi şi produce cord metalic (cablu), una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei.

Uzina Victoria din Floreşti Prahova a fost cumpărată în 2001 de către Michelin. Unitatea, în care lucrează aproximativ 1.800 de persoane, are o capacitate de producţie de peste 3,5 milioane de anvelope pe an, fabrică pneuri pentru autoturisme şi camionete, sub mărcile Michelin, BF Goodrich, Kormoran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici