Michelin închide o uzină din SUA şi disponibilizează 1.000 de angajaţi

Producătorul francez de pneuri Michelin va închide o uzină din SUA, unde lucrează 1.000 de angajaţi, din cauza scăderii fără precedent a cererii.

16 afișări
Imaginea articolului Michelin închide o uzină din SUA şi disponibilizează 1.000 de angajaţi

Michelin închide o uzină din SUA şi disponibilizează 1.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oamenii conduc mai puţin, cumpără mai puţine vehicule şi amână înlocuirea pneurilor vechi. Scăderea dramatică a cererii a determinat apariţia unei supracapacităţi semnificative pe piaţa de pneuri din SUA, unde Michelin nu vede o revenire pe termen scurt", se arată într-un comunicat al companiei franceze.

Uzina vizată pentru închidere, Opelika, se află în statul Alabama şi produce pneuri marca BF Goodrich şi Uniroyal. Producţia va fi transferată la o altă uzină din Alabama şi la o unitate din Indiana.

Compania a precizat că va acorda compensaţii angajaţilor disponbilizaţi şi va încerca să ajute comunităţuile locale afectate să dezvolte noi activităţi.

Procesul de închidere a uzinei se va încheia la 31 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici