Michelin vrea să majoreze capitalul Michelin România

Acţionarul majoritar al Michelin România, Compagnie Financiere Michelin, parte a producătorului francez de anvelope auto Michelin, ar putea majora capitalul firmei româneşti cu 510 milioane de lei (circa 120 milioane de euro), la aproape 950 milioane de lei, prin aport în numerar.

31 afișări
Imaginea articolului Michelin vrea să majoreze capitalul Michelin România

Michelin vrea să majoreze capitalul Michelin România

Operaţiunea va fi discutată la 16 octombrie şi va avea loc printr-o contribuţie în numerar, prin emiterea de noi acţiuni, cu respectarea termenului de 30 de zile aferent dreptului de preemţiune al acţionarilor companiei, se arată într-un convocator al adunării generale extraordinare a Michelin România.

În prezent, Michelin România are un capital social de 439 milioane de lei, deţinut în proporţie de 99,6% de Compagnie Financiere Michelin.

Michelin şi-a început activitatea în România în anul 2001, iar în prezent deţine trei fabrici, respectiv RomSteel Cord (care produce cord metalic, utilizat la fabricarea anvelopelor), Silvania Zalău şi Victoria Floreşti, judeţul Prahova, ambele cu activităţi de producere a anvelopelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici