Ministerul Finanţelor a întocmit actul normativ privind noile măsuri ale Codului Fiscal

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că Ministerul Finanţelor a întocmit actul normativ necesar pentru a modifica unele măsuri din Codul Fiscal, astfel ca de la 1 ianuarie 2016 impozitul pe dividende să scadă şi plafonul pentru microîntreprinderi să crească.

541 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor a întocmit actul normativ privind noile măsuri ale Codului Fiscal

Ministerul Finanţelor a întocmit actul normativ privind noile măsuri ale Codului Fiscal

"Ministerul de Finanţe a întocmit actul normativ necesar pentru ca de la 1 ianuarie 2016, mai spun o dată că nu era clar, deci peste două luni se reduce impozitul pe dividende de la 16 la 5 la sută şi sunt absolut convins că o să încasăm în realitate mai mult decât cu 16 la sută unde se duceau dividendele în alte ţări şi ăsta e un lucru bun pentru România", a declarat premierul Victor Ponta, la şedinţa de Guvern.

De asemenea, premierul a adăugat că regimul microîntreprinderilor se modifică.

"Se schimbă extrem de util şi pozitiv regimul microîntreprinderilor, se creşte plafonul în care poţi să fii microîntreprindere, de la 65 de mii de euro la 100 de mii de euro şi impozitul este trei la sută dacă nu ai niciun angajat, doi la sută dacă ai un angajat şi unu la sută pentru doi sau mai mulţi angajaţi. În felul acesta, sprijinim microîntreprinderile şi încurajăm şi înscrierea ca şi cotizanţi la fondurile de asigurări sociale, pentru că, evident, există acest stimulent pentru a avea contracte de muncă", a arătat Ponta.

Totdată, premierul a precizat că în România sunt înregistrate şase milioane de cotracte de muncă, precizând însă că nu sunt suficiente.

"Avem şase milioane de contracte de muncă. Doamna ministru (Rovana Plumb - n.r.), vă bucuraţi? Nu ajung şase milioane, trebuie mai multe şi asta înseamnă locuri de muncă şi locuri de muncă la alb, adică fiscalizate, înregistrate ca să asigurăm pe temen mediul şi lung sustenabilitatea sistemului social", a mai spus primul-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici