Ministerul Lucrărilor Publice: Peste 20 milioane lei au fost aprobate pentru susţinerea activităţii a 5 aeroporturi regionale

  • Peste 20 milioane lei au fost aprobate, joi, din Fondul de rezervă bugetară, pentru susţinerea activităţii unor aeroporturi regionale cu trafic între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an, care au suferit pierderi în urma pandemiei.
320 afișări
Imaginea articolului Ministerul Lucrărilor Publice: Peste 20 milioane lei au fost aprobate pentru susţinerea activităţii a 5 aeroporturi regionale

Ministerul Lucrărilor Publice: Peste 20 milioane lei au fost aprobate pentru susţinerea activităţii a 5 aeroporturi regionale

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi alocarea sumei din 20,72 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea unor judeţe.

Sumele de bani se acordă pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie 2020, ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi cauzate direct de această pandemie.

Este vorba despre 5 aeroporturi organizate ca regii autonome (Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internaţional Iaşi, Aeroportul Internaţional Sibiu, Aeroportul Internaţional Craiova, Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău).

Finanţarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenţie/grant, numai în condiţiile notificării şi autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanţare va fi stabilit prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanţelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici