Ministerul Transporturilor ar putea diminua creşterea de 60% a taxei de drum

Ministerul Transporturilor va analiza posibilitatea diminuării creşterii cu 60 la sută a taxei de drum, ministrul Ludovic Orban apreciind, vineri, la Arad, că scumpirea rovinietei cu acest procent este prea bruscă.

1 afișare
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor ar putea diminua creşterea de 60% a taxei de drum

Ministerul Transporturilor ar putea diminua creşterea de 60% a taxei de drum

Ministrul Transporturilor a spus că această creştere a taxei de drum, care ajunge la 60 de procente, a fost decisă încă din 2002, în baza negocierilor cu Uniunea Europeană, astfel încât rovinieta să se apropie de valoarea din celelalte ţări europene.

"Vom analiza posibilitatea diminuării acestei creşteri de 60 la sută", a spus Orban, care a adăugat că o eventuală diminuare nu ar trebui să fie totuşi semnificativă.

Tariful pentru utilizarea reţelei naţionale de drumuri, rovinieta, cu o durată de un an, va fi de la începutul anului viitor de 28 de euro pentru un autoturism Euro II şi peste şi de 40 de euro pentru un autoturism non-euro, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

"Planurile noastre sunt ca până în 2013 să ajungem cu dezvoltarea infrastructurii la un nivel apropiat de cel al UE. Pentru asta este nevoie de investiţii majore, şi cred că şoferii sunt de acord să mai facă un mic sacrificiu ştiind că vor avea drumuri mai multe şi mai bune", a adăugat ministrul.

El a mai arătat că vestul ţării va beneficia investiţii importante în următorii ani, exemplificând cu judeţul Arad, pentru care există deja planificaţi peste un miliard de euro pentru proiecte de infrastructură. Cea mai mare parte a banilor vor fi cheltuiţi pentru autostrada Nădlac-Arad-Timişoara şi pentru pasaje rutiere peste calea ferată, pe DN 7.

"Zona de vest a ţării a fost neglijată în ultimii 17 ani, iar acum nevoia ne împinge la investiţii masive aici, pentru că fără infrastructură riscăm să blocăm dezvoltarea economică a regiunii", a afirmat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici