Ministerul Turismului, de acord cu eliminarea limitării comisionului la tichete de vacanţă

Ministerul Turismului este de acord cu propunerea asociaţiilor din domeniu privind eliminarea limitării comisionului perceput de agenţii la vânzarea pachetelor de vacanţă pe tichete şi stabilit la 10% prin proiectul de lege privind tichetele, a declarat, joi, secretarul de stat Corneliu Popovici.

22 afișări
Imaginea articolului Ministerul Turismului, de acord cu eliminarea limitării comisionului la tichete de vacanţă

Ministerul Turismului, de acord cu eliminarea limitării comisionului la tichete de vacanţă (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Ministerul Turismului este de acord cu propunerea de a elimina orice comision şi orice limită percepută, astfel încât să funcţioneze economia de piaţă între societăţile implicate, dar această decizie nu trebuie să afecteze pachetul turistic sau clientul", a afirmat Popovici la seminarul Mediafax Talks about Romanian Tourism.

Ministrul de resort, Elena Udrea, declara însă, în urmă cu două săptămâni, că ar fi bine ca în acest an să existe o limită la comisioanele respective.

Eliminarea vreunei limitări a comisionului este solicitată de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Popovici a mai spus că hotelierii de pe litoral oferă turiştilor bonuri valorice de masă, însă beneficiile primite nu corespund cu valoarea reală a pachetului turistic.

În următoarea perioadă, reprezentanţii ministerului vor avea întâlniri cu asociaţiile din turism pentru a lua o decizie în acest sens.

Vacanţele pe tichete sunt plătite de către angajatori şi oferite salariaţilor. Potrivit ministerului, până în prezent au fost vândute tichete de vacanţă în valoare de peste două miloane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici