Ministrul Energiei a semnat ordinul de începere a lucrărilor gazoductului Tuzla - Podişor

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ordinul de începere a lucrărilor gazoductului Tuzla - Podişor, o investiţie majoră a României pentru exploatarea şi valorificarea gazelor naturale din Marea Neagră.

409 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei a semnat ordinul de începere a lucrărilor gazoductului Tuzla - Podişor

Sursa foto: MediafaxFoto

Burduja spune că în prima zi de mandat la Ministerul Energiei a semnat ordinul de începere a lucrărilor la construcţia gazoductului Tuzla – Podişor, o investiţie majoră a României pentru exploatarea şi valorificarea gazelor naturale din Marea Neagră.

„Câteva cifre: 300 de km, investiţie în valoare de 478 milioane euro, peste 8 miliarde de metri cubi/an de gaz românesc în plus în economia românească, sute de mii de români şi sute de instituţii publice cu acces la reţeaua de gaz. Gazoductul va traversa judeţele Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu. Aşteptăm săptămâna viitoare decizia strategică a Romgaz şi OMV Petrom de exploatare a gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep. Acestea vor ajunge în casele românilor şi în economia naţională prin investiţia pornită astăzi. Plus gazele naturale din Marea Caspică şi gazul lichefiat din terminalele din Turcia şi Grecia”, spune Sebastian Burduja, pe Facebook.

Acesta le-a urat succes echipei de la Transgaz, executantului turc Kalyon Insaat Sanayi.

„Energia viitorului are nevoie de viziune, investiţii majore şi securitate. Investiţia gazoductului Tuzla-Podişor are toate aceste elemente cheie. Pentru toţi românii, înseamnă acces la resurse naţionale la un preţ mai bun, deci o viaţă mai bună şi dezvoltare economică”, a mai spus ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici