Ministrul Muncii, despre şomajul tehnic: Vineri sunt procesate ultimele plăţi aferente lunii martie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, pe Facebook, că vineri vor fi procesate ultimele plăţi pentru şomajul tehnic aferente lunii martie. Aceasta a anunţat că vor rămâne pentru luni trei zone din ţară, unde este nevoie de verificări suplimentare.

1137 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, despre şomajul tehnic: Vineri sunt procesate ultimele plăţi aferente lunii martie

Ministrul Muncii, despre şomajul tehnic: Vineri sunt procesate ultimele plăţi aferente lunii martie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, pe Facebook, că după rectificarea bugetară banii au intrat în conturile Ministerului, iar vineri sunt procesate ultimele plăţi aferente lunii martie.

„De final de zi #lamuncă, am un sentiment de muncă cu folos văzând că am început, de îndată ce au intrat banii în conturile noastre după rectificarea bugetară, a doua etapă de plăţi pentru #SomajTehnic. Şi la ANOFM şi la ANPIS. Mâine (vineri-n.r.) sunt procesate ultimele plăţi aferente lunii martie. Vor mai rămâne pentru luni, 3 zone din ţară care au nevoie de verificări suplimentare. Cum a fost un proiect nou, şi pentru adminstraţie şi pentru angajatorii/profesioniştii care au depus cereri, au apărut tot felul de situaţii de clarificat”, a scris Violeta Alexandru pe reţeaua de socializare.

Ministrul Muncii a mai spus că România este una dintre puţinele ţări europene cu un tip de sprijin guvernamental accesat simpul, şomajul tehnic.

„Am reuşit. România este printre puţinele ţări europene cu un tip de sprijin guvernamental accesat simplu, #ŞomajulTehnic, un demers pe care l-a dus la final. De la legiferare, trecând prin consultare, prin rectificare până la plăţi suntem, este adevărat, la un bilanţ al primei etape de evaluare, una intermediară, după primele plăţi din tot programul, cele din martie. Cu toate verificările minimale interne (verificări aprofundate se vor face după perioada de criză), cu un sistem modern de înregistrat cereri creat în câteva zile, din resurse interne, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, cu o comunicare continuă cu beneficiarii, se poate face treabă”, a mai scris Voleta Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici