Ministrul Niţă caută finanţare în China pentru proiecte energetice şi de infrastructură rutieră

Ministrul Economiei Constantin Niţă s-a întâlnit miercuri în China cu vicepreşedintele Industrial and Commercial Bank of China, cea mai mare bancă din lume după capitalizarea bursieră, şi cu preşedintele China Eximbank, în vederea obţinerii de finanţare pentru mai multe proiecte de infrastructură.

343 afișări
Imaginea articolului Ministrul Niţă caută finanţare în China pentru proiecte energetice şi de infrastructură rutieră

Ministrul Niţă caută finanţare în China pentru proiecte energetice şi de infrastructură rutieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În discuţiile cu reprezentanţii ICBC şi China Eximbank am reiterat angajamentul Guvernului României faţă de proiectele din domeniile stabilite anul trecut ca fiind prioritare de către cei doi premieri, Victor Ponta si Li Keqiang. Energia, agricultura, infrastructura rutieră şi cea feroviară sunt domeniile în care vom dezvolta proiecte majore, împreună cu partenerii chinezi. Asigurarea resurselor financiare necesare dezvoltării acestor proiecte este o condiţie esenţială pentru demararea lucrărilor", a declarat Niţă, citat într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Comunicatul precizează că ministrul Economiei a primit "semnale pozitive" din partea celor două instituţii financiar-bancare din China.

Proiectele pentru care Niţă caută finanţare sunt reactoarele nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă, hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, termocentrala de Rovinari, autostrada Piteşti-Craiova, linia feroviară de mare viteză Bucureşti-Constanţa, precum şi unele parcuri tehnologice.

Deocamdată, Guvernul nu are semnat niciun angajament ferm cu vreun finanţator pentru aceste proiecte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici