Ministrul Transporturilor susţine că 12 firme sunt interesate de CFR Marfă. Ponta: Să nu se repete cazul Oltchim

Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat Guvernul că 12 companii "foarte puternice din Europa" sunt interesate de privatizarea CFR Marfă şi a dat asigurări că situaţia de la Oltchim nu se va repeta, deoarece firma de consultanţă a impus de această dată condiţii dure de participare.

392 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor susţine că 12 firme sunt interesate de CFR Marfă. Ponta: Să nu se repete cazul Oltchim

Ministrul Transporturilor susţine că 12 firme sunt interesate de CFR Marfă. Ponta: Să nu se repete cazul Oltchim (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Ministrul a fost întrebat de premierul Victor Ponta, în şedinţa de marţi a Guvernului, cum decurge procesul de privatizare a CFR Marfă, iar acesta l-a asigurat că procesul decurge foarte bine.

"Da, domnul prim-ministru, suntem în grafic. Fără a da nume, că nu pot astăzi, vreau să vă spun că există, se pare, un interes destul de mare, sunt vreo 12 companii care au anunţat că vin deja să cumpere caiete de sarcini. Sper din toată inima să fie în regulă”, a spus Fenechiu.

Ponta i-a cerut să nu prezinte public niciun nume de companie şi să aibă grijă ca procesul de privatizare să fie organizat transparent, fără ca aceia care "şi-au bătut joc de Oltchim în toamnă" să poată acţiona.

"Transparenţă maximă, condiţii în aşa fel încât cei care şi-au bătut joc de Oltchim în toamnă să nu mai aibă niciun fel de loc de acţiune", a atenţionat Ponta, fiind asigurat de ministru că situaţia nu se va repeta.

„Am încredere în compania care asigură consultanţa, iar condiţiile impuse de ei pentru această procedură sunt atât de dure încât chiar nu-şi mai poate permite niciunul din cei care au fost astă toamnă la Oltchim, sută la sută. Ca drept dovadă, toţi cei care până acum s-au înscris sunt reprezentanţi ai unor companii foarte puternice din Europa”, a dat asigurări ministrul.

Licitaţia pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfă va porni de la un preţ de 798,05 milioane lei (180 milioane de euro), iar câştigătorul va fi stabilit la jumătatea lunii iunie.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim, situaţie menţionată de premierul Ponta în discuţia cu ministrul Transporturilor, a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici