Mircea Dinescu a vândut unui turc firma care administrează 800 de hectare de teren agricol în Dolj

Mircea Dinescu şi asociatul său Constantin Doru Stănescu au vândut la sfârşitul lunii iulie firma Agroindustriala Giubega, care administrează 800 de hectare de teren agricol, către societatea Alcaruma Agro Consult, deţinută de un om de afaceri turc.

1589 afișări
Imaginea articolului Mircea Dinescu a vândut unui turc firma care administrează 800 de hectare de teren agricol în Dolj

Mircea Dinescu a vândut unui turc firma care administrează 800 de hectare de teren agricol în Dolj (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Am vândut pentru că nu vreau să mă mai ocup de agricultura mare. Vreau să ma ocup doar de turism, cultură şi viticultură", a declarat agenţiei MEDIAFAX Mircea Dinescu.

El a adăugat că firma Agroindustriala deţine o fermă la Giubega, judeţul Dolj, şi zece hectare de teren.

În plus, firma cultivă 800 de hectare de teren agricol, luat în arendă de la localnici.

Dinescu nu a vrut să precizeze valoarea tranzacţiei.

Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, Agroindustriala Giubega, care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 588.183 lei şi un profit net de 254.344 lei.

Firma Alcaruma Agro Consult este deţinută de cetăţeanul turc Gorkem Yucel Tursucu, cu 95,9% din acţiuni.

Omul de afaceri Constantin Doru Stănescu a vândut în 2004, alături de alţi doi investitori, producătorul de ulei Olpo Podari (Dolj) grupului american Cargill.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici