Moody's recomandă României revitalizarea programelor de reformă

Guvernul de la Bucureşti trebuie să ia măsuri pentru revitalizarea programelor de privatizare şi de reformă, în special în sectorul juridic, după ce a supravieţuit, miercuri, unui vot de neîncredere în Parlament, potrivit agenţiei de rating Moody's Investors Service, citată de Reuters.

1 afișare

Respingerea moţiunii de cenzură, depusă de Partidul Social Democrat, prelungeşte însă impasul politic din România, întrucât guvernul minoritar condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu rămâne dependent de sprijinul partidelor de opoziţie pentru a-şi aplica politicile, arată analiştii.

"Nu cred că tensiunile la nivel guvernamental au vreun impact direct asupra macroeconomiei", a declarat, pentru Reuters, Kenneth Orchard, analist pentru România la Moody's.

El este însă îngrijorat că problemele din mediul politic au limitat capacitatea Guvernului de a se concentra exclusiv asupra problemelor economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici