Motivul pentru care Ikea este obligată să plătească despăgubiri de 46 milioane de dolari unor clienţi

Retailerul suedez de mobilă Ikea va plăti despăgubiri de 46 milioane de dolari părinţilor unui copil care a fost ucis de căderea unui dulap, în 2017, transmite BBC.

1451 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Ikea este obligată să plătească despăgubiri de 46 milioane de dolari unor clienţi

Motivul pentru care Ikea este obligată să plătească despăgubiri de 46 milioane de dolari unor clienţi

Jozef Dudek, care avea vârsta de doi ani, s-a sufocat în mai 2017, când sertarele unui dulap din gama Malm s-a răsturnat peste el.

Ikea a rechemat, anul trecut, milioane de astfel de dulapuri în SUA, din cauza problemelor de securitate, după ce alţi trei copii au murit din aceeaşi cauză. Un dulap din această gamă cântăreşte 32 de kilograme.

Părinţii copilului decedat încurajează ca cei care deţin un astfel de dulap de la Ikea să îl returneze.

„Nu ne-am gândit niciodată că un copil de doi ani ar putea răsturna un dulap de doar 76 de cm înălţime şi să se sufoce”, au spus ei. „Abia mai târziu am aflat că dulapul a fost instabil încă de la proiectare”. „Ne spunem povestea pentru că nu vrem să se întâmple asta cu o altă familie”, a adăugat cuplul.

Părinţii au mai transmis că vor dona 1 milion de dolari din despăguburile pe care le vor primi pentru a proteja copiii de produsele periculoase.

Doi copii din SUA au murit în 2014 după ce dulapul s-a răsturnat peste ei şi un alt băiat, de 23 de luni, a murit anul trecut într-un incident similar. IKEA a acceptat să plătească atunci 50 milioane de dolari celor trei familii.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ikea,
malm,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici