Mozilla pregăteşte smartphone-ul de 25 de dolari, destinat ţărilor sărace

Mozilla, producătorul browser-ului Firefox, a prezentat la Mobile World Congress Barcelona un prototip de smartphone ieftin, pe care vrea să îl lanseze în ţările sărace la preţul de 25 de dolari.

1148 afișări
Imaginea articolului Mozilla pregăteşte smartphone-ul de 25 de dolari, destinat ţărilor sărace

Mozilla pregăteşte smartphone-ul de 25 de dolari, destinat ţărilor sărace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a dezvolta modelul, compania a intrat în parteneriat cu producătorul chinez de microcipuri low-cost Spreadtrum, potrivit BBC.

Smartphone-ul va fi mult mai puţin performant faţă de "fraţii mai mari", dar va putea rula aplicaţii şi va oferi acces la internet.

Mozilla speră că se va impune astfel în ţările sărace înaintea companiilor mai mari, cu vechime pe piaţa telefoanelor. Ţările în curs de dezvoltare şi pieţele de frontieră reprezintă ultima oportunitate de creştere puternică a vânzărilor pentru producătorii de smartphone-uri, după ce pieţele dezvoltate au ajuns deja la maturitate, iar pieţele emergente se apropie rapid de acest prag.

Următoarele zile ale conferinţei de la Barcelona ar putea aduce însă noi prezentări de dispozitive low-cost, destinate ţărilor sărace, din partea unor mărci mai cunoscute.

Prototipul Mozilla este echipat cu sistemul de operare dezvoltat de fundaţie, Firefox OS.

Pe lângă modelul de 25 de dolari destinat ţărilor sărace, Mozilla a prezentat şi smartphone-uri avansate cu Firefox OS, produse de companii precum Huawei sau ZTE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici