Municipalitatea londoneză propune ca zgârie-norii să îşi diminueze luminile pe timp de noapte

  • În cadrul propunerilor de reducere a poluării vizuale şi de economisire a energiei, zgârie-norilor din City of London li se va cere să îşi diminueze intensitatea luminoasă pe timp de noapte.
  • Oficialii oraşului sunt îngrijoraţi de risipa de energie şi de poluarea luminoasă cauzată de utilizarea inutilă a luminilor în clădirile de birouri care au puţini sau deloc angajaţi după o anumită oră din noapte.
231 afișări
Imaginea articolului Municipalitatea londoneză propune ca zgârie-norii să îşi diminueze luminile pe timp de noapte

Sursa foto: Twitter

Conform propunerii City of London Corporation, proprietarilor de imobile din Square Mile - o zonă de 1,12 mile pătrate din centrul capitalei, ale cărei limite se întind de la Temple la Tower of London şi de la Chancery Lane la Liverpool Street - li s-ar cere să stingă luminile inutile ale clădirilor pentru a crea "zone de luminozitate" guvernate de stingeri.
 
„În timp, pe măsură ce vor apărea noi dezvoltări care respectă aceste orientări, vom transforma abordarea iluminatului în oraş", a declarat corporaţia într-un document de planificare care prezintă propunerea.
 
Clădirile ar urma să fie rugate să stingă sau să diminueze intensitatea iluminatului exterior, cu excepţia celui necesar pentru siguranţă sau prevenirea infracţiunilor, potrivit The Guardian.
 
Se va cere ca luminile interioare să fie reduse semnificativ, deşi clădirile din zonele de afaceri vor putea avea lumini mai puternice dacă sunt necesare pentru angajaţi.
 
Municipalitatea propune crearea a trei tipuri de "zone de luminozitate", cu stingeri puţin mai timpurii, stabilite la ora 22:00 pentru zonele rezidenţiale şi de patrimoniu, la ora 23:00 pentru zonele culturale şi turistice şi la miezul nopţii pentru centrele comerciale, de vânzare cu amănuntul şi de transport.
 
Corporaţia speră că propunerile o vor ajuta să îşi atingă obiectivul de a atinge nivelul zero de emisii de carbon în Square Mile până în 2040.
 
Oficialii oraşului au declarat că eforturile de combatere a poluării luminoase trebuie să fie echilibrate cu faptul că unele persoane lucrează toată noaptea, în special atunci când păstrează orele internaţionale, în timp ce barurile şi restaurantele sunt deschise până târziu.
 
„City este un loc unic în care cartierele de afaceri 24/7 şi nodurile de transport aglomerate se freacă de clădirile istorice şi de cartierele rezidenţiale", a declarat Shravan Joshi, preşedintele comitetului de planificare şi transport al City of London Corporation.
 
Strategia corporaţiei "are ca scop asigurarea unei abordări inteligente şi sensibile a iluminatului, care să garanteze că City-ul este sigur şi accesibil, protejând în acelaşi timp caracterul său istoric şi confortul locuitorilor noştri", a adăugat el.
 
Documentul de planificare, care a fost pregătit cu contribuţia arhitecţilor de iluminat Speirs Major, spune că dezvoltările ar trebui "să asigure că toate luminile exterioare şi interioare sunt oprite automat atunci când nu sunt necesare, folosind [senzori de mişcare] şi/sau ceasuri sau alte dispozitive de control automat".
 
Dezvoltatorii ar trebui să fie de acord cu aceste planuri în timpul procesului de planificare pentru noile clădiri. Proprietarii clădirilor existente vor fi, de asemenea, invitaţi să respecte aceste reguli, deşi autorităţile locale nu vor avea puterea legală de a le aplica, astfel încât li se va cere să semneze o cartă voluntară.
 
Autoritatea locală va organiza consultări cu privire la documentul de planificare.
 
Melanie Leech, director executiv al British Property Federation, a declarat: „Ar trebui să facem cu toţii tot ce ne stă în putinţă pentru a reduce poluarea luminoasă inutilă şi pentru a reduce consumul de energie. Consultarea City of London... ar trebui să fie utilă pentru a oferi leadership şi claritate dezvoltatorilor, proprietarilor de imobile şi clienţilor acestora”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici