Neimpozitarea profitului reinvestit, din semestrul al doilea

Capitalizarea CEC şi a Eximbank, crearea fondului de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri, inclusiv neimpozitarea profitului reinvestit vor fi realizate în a doua parte a anului, deşi au fost anunţate pentru primul semestru, a declarat, marţi, Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă.

20 afișări
Imaginea articolului Neimpozitarea profitului reinvestit, din semestrul al doilea

Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă (Imagine Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Se lucrează la un al doilea plan de măsuri anticriză, care încă nu este finalizat. Guvernul se gândeşte la un nou mod de spijinire a IMM-urilor din semestrul doi. (...) Şi la Partidul Social Democrat există un grup de lucru", a declarat Niţă.

El a menţionat că sunt câteva măsuri care au ca scop sprijinirea IMM-urilor, printre care capitalizarea Eximbank şi a CEC, crearea Fondului de Contragarantare a creditelor pentru IMM-uri şi a unui fond de investiţii de risc.

"Sunt chestiuni care nu s-au finalizat, care deşi au fost anunţate în semestrul unu, probabil vor fi operaţionale din semestrul doi", a afirmat Niţă.

Ministrul pentru IMM-uri a menţionat că tot din a doua parte a anului va fi eliminat impozitul pe profitul reinvestit.

"Se lucrează la modificarea codului fiscal , astfel că de la 1 iulie va intra şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Această măsură va compensa anumite măsuri adoptate care nu au mulţumit mediul de afaceri", a mai spus Niţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici