Nica: Pogea va trebui să dea soluţii pentru folosirea biletelor la ordin de către autorităţile locale

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a fost însărcinat de membrii Coaliţiei ca miercuri, în şedinţa de Guvern, să propună o soluţie pentru ca biletele la ordin să poată să fie utilizate ca instrumente de plată de către autorităţile locale, a anunţat vicepremierul Dan Nica.

26 afișări
Imaginea articolului Nica: Pogea va trebui să dea soluţii pentru folosirea biletelor la ordin de către autorităţile locale

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea (Imagine: Mediafax Foto)

"Am discutat necesitatea de a modifica cadrul legislativ, astfel încât biletele la ordin care sunt emise de către autorităţile locale să constituie un instrument de plată care pe mai departe să fie utilizat atât de către primării cât şi de către consiliile judeţene ceea ce reprezintă şi o modalitate prin care putem da un sprijin acestor autorităţi locale să îşi ducă la îndeplinire investiţiile", a spus Nica, după şedinţa coaliţiei.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre (PSD) a susţinut, luni, înaintea şedinţei coaliţiei, că "va ieşi cu scandal" în urma emiterii unei ordonanţe de guvern prin care autorităţile locale sunt împiedicate să se mai finanţeze prin biletele la ordin, care să fie executate de Trezorerie.

Întrebat dacă a venit la întâlnirea coaliţiei pentru a susţine programul de 50.000 de locuinţe, Mazăre a răspuns: "Nu, eu am venit să discut despre o ordonanţa pe care a dat-o domnul Boc acum o săptămână şi prin care nu ne lasă să ne mai finanţăm, autorităţile locale".

Mazăre a explicat că prin această ordonanţă Trezoreria Română nu mai execută biletele la ordin.

"Eu de opt ani de zile asfaltez, construiesc locuinţe ieftine pentru tineri finanţându-mă şi acum văd că nu mă mai lasă. Am venit să rezolv problema asta. E înaintea măsurilor anti-criză. E ceva ce funcţiona bine până acum, de acum o săptămână nu mai poate să funcţioneze şi nu e în regulă deloc", a afirmat primarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici