Norocul contează mai mult în lumea finanţelor decât în jocul de poker

Doi economişti americani au ajuns, la sfârşitul unui studiu, la concluzia că şansa contează mai puţin în jocul de poker decât pe pieţele financiare, infirmând astfel ipoteza potrivit căreia pokerul ar fi un joc de noroc.

272 afișări
Imaginea articolului Norocul contează mai mult în lumea finanţelor decât în jocul de poker

Norocul contează mai mult în lumea finanţelor decât în jocul de poker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un studiu realizat recent şi publicat în prestigiosul National Bureau of Economic Research, Steven Levitt, cunoscut pentru cercetările sale din domeniul economiei infracţionale, şi Thomas Miles, specialist în efectele dreptului asupra economiei, au studiat în detaliu rezultatele unui mare turneu de poker ce a fost organizat la Las Vegas (2010 World Series of Poker).

"Jucătorii identificaţi a priori ca fiind foarte abili au obţinut o rentabilitate a investiţiei de peste 30%, comparativ cu 15% pentru toţi ceilalţi jucători", au concluzionat autorii studiului.

"Diferenţele observate la nivelul ratei de rentabilitate a investiţiei sunt, din punct de vedere statistic, extrem de semnificative şi mult mai importante decât cele observate pe pieţele financiare", au explicat autorii studiului.

Ei au reliefat faptul că, la fel ca în lumea finanţelor, cei care doresc să câştige mult trebuie să rişte mult: unul dintre ei şi-a plătit, de exemplu, participarea la turneu de 252.000 de dolari, pentru a pleca acasă cu 24.000 de dolari câştigaţi.

"Pokerul este un joc de abilitate", au concluzionat autorii studiului.

Cei doi autori au concluzionat că toate restricţiile juridice impuse jocului de poker, precum aceea prin care băncile americane nu au voie să încheie tranzacţii financiare cu site-urile de poker, ar trebui să fie ridicate.

Ei i-au criticat pe judecătorii care au dat în judecată site-urile de poker pentru fraudă bancară şi spălare de bani în numele legislaţiei din domeniul jocurilor de noroc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici