Nuclearelectrica opreşte reactorul 1 al centralei pentru întreţinere, inspecţii şi testări

Nuclearelectrica va opri planificat, vineri, reactorul 1 al centralei de la Cernavodă, pe perioada sistării activităţii urmând să fie derulate, printre altele, operaţiuni de întreţinere, inspecţii şi testări.

125 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica opreşte reactorul 1 al centralei pentru întreţinere, inspecţii şi testări

Nuclearelectrica opreşte reactorul 1 al centralei pentru întreţinere, inspecţii şi testări (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"În perioada opririi planificate se vor efectua activităţi din programul de întreţinere preventivă şi corectivă care include verificarea şi repararea echipamentelor; programul de inspecţii obligatorii; programul de testare obligatorie, conform cerinţelor CNCAN, care se poate efectua numai cu centrală oprită; programul de implementare a modificărilor de proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente", se arată într-un comunicat al companiei de stat.

Lucrările vor fi executate în condiţiii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediu înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici