Numărul pasagerilor Wizz Air, mai mare cu 86% decât în 2008

Compania low-cost Wizz Air a transportat în primele şase luni un număr de 720.000 de pasageri pe rutele din şi către România, în avans cu 86% faţă de perioada similară din 2008, în special pe fondul creşterii numărului de zboruri şi a deschiderii de noi baze operaţionale pe piaţa locală.

33 afișări
Imaginea articolului Numărul pasagerilor Wizz Air, mai mare cu 86% decât în 2008

Numărul pasagerilor Wizz Air, mai mare cu 86% decât în 2008

"Creşterea numărului de clienţi din primele şase luni a avut loc, în principal, pe fondul extinderii reţelei şi a creşterii frecvenţei de zbor, precum şi a deschiderii de noi baze operaţionale. Totodată, o contribuţie importantă a avut-o tendinţa de migrare a călătorilor de la companiile tradiţionale, mari, la operatorii low-cost, în contextul crizei globale", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, Natasa Kazmer, director corporate communications & public affairs al Wizz Air.

Rezultatele din primele şase luni au depăşit estimările iniţiale ale companiei, care indicau un număr de 690.000 de clienţi.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare a aeronavelor, rata medie la nivelul reţelei de transport a companiei este de 85%.

"Acesta este aplicabil şi pentru operaţiunile din România şi a rămas constant în comparaţie cu anul trecut deşi numărul destinaţiilor şi a frecvenţelor pentru anumite zboruri a crescut", a spus Kazmer.

În acest an, Wizz Air a deschis a treia bază operaţională, la Timişoara, şi a lansat curse spre Barcelona, Milano, Valencia, Veneţia şi Paris.

Totodată, operatorul low-cost a alocat două noi aeronave Airbus 320 bazelor din Bucureşti şi Timişoara, şi o alta la Cluj-Napoca, la jumătatea lunii iunie.

În acelaşi timp, compania a dublat capacitatea de transport şi a crescut numărul de angajaţi.

În prezent, Wizz Air operează din România peste 100 de zboruri săptămânal către 13 destinaţii. În primii trei ani de activitate pe piaţa românească, operatorul a transportat 1,9 milioane de pasageri, înregistrând anual un grad mediu de ocupare a avioanelor de 85%.

Compania deţine 23 de aeronave, flota urmând să crească la peste 130 de unităţi până în 2014, în baza unor contracte încheiate cu Airbus.

Pe segmentul de transport aerian low-cost din România sunt prezente, alături de Wizz Air, companiile Blue Air, Germanwings, easyJet, SkyEurope, Myair şi Ryanair.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici