O companie elenă concediază 700 de angajaţi din România, Rusia şi Turcia

Producătorul elen de echipamente frigorifice Frigoglass va renunţa la 700 de locuri de muncă din România, Rusia şi Turcia, incluzând angajaţii sezonieri, pentru a reduce cheltuielile, după ce a raportat o scădere de 57%, la 19,5 milioane euro, a profitului net în 2008.

107 afișări
Imaginea articolului O companie elenă concediază 700 de angajaţi din România, Rusia şi Turcia

O companie elenă concediază 700 de angajaţi din România, Rusia şi Turcia (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Vânzările au urcat cu 7,6%, la aproape 450 milioane euro.

Compania nu a făcut estimări financiare pentru acest an, din cauza problemelor economice, dar a asigurat că situaţia lichidiţăţilor va rămâne bună datorită programelor de reducere a costurilor.

"Privind spre 2009, vizibilitatea rămâne scăzută. În această perioadă a anului suntem încrezători că vom înregistra fluxuri pozitive de lichidităţi", a declarat directorul executiv al grupului, Petros Diamantides.

Frigoglass furnizează echipamente pentru îmbuteliatorul elen Coca-Cola Hellenic şi producători de bere precum Heineken.

Pentru a reduce cheltuielile, grupul va închide o serie de uzine din Norvegia şi Polonia şi va efectua disponibilizări în Grecia, România, Rusia şi Turcia.

În România, Rusia şi Turcia reducerile de personal vor afecta 700 de salariaţi, înclusiv angajaţi sezonieri, a afirmat Diamantides într-un interviu telefonic.

El a precizat că grupul pe care îl conduce se va concentra asupra dezvoltării pe continentele americane şi vizează îmbunătăţirea cotei de piaţă în zonele unde este deja prezent.

Oficialul a mai afirmat că se aşteaptă la o înrăutăţire a performanţelor din Europa, dar care vor fi acoperite, însă, de rezultatele bune de pe pieţele din Asia şi Africa.

În România, Frigoglass deţine companiile 3P Frigoglass SRL, cu 71 de angajaţi în 2007, şi Frigoglass România SRL, cu peste 740 de salariaţi, unde produce mase plastice şi vitrine frigorifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici