O valută se depreciază accelerat. Băncile de pe Wall Street sunt contrariate

  • Băncile de pe Wall Street sunt contrariate ca urmare a deciziei băncii centrale poloneze de a reduce dobânda de politică monetară, scrie Bloomberg.
  • Decizia a cauzat deprecierea rapidă a zlotului polonez.
6625 afișări
Imaginea articolului O valută se depreciază accelerat. Băncile de pe Wall Street sunt contrariate

Sursa foto: Hepta

Goldman Sachs a redus perspectivele pentru monedă explicând că inflaţia ar putea scăpa de sub control. Pe de altă parte, JPMorgan Chase & Co pariază pe aspectele fundamentale ale economiei zicând că este nevoie de mai mult timp pentru analiză, potrivit Ziarului Financiar.

Zlotul polonez s-a depreciat luni cu 0,2% faţă de Euro aproape de cel mai scăzut nivel din aprilie, moneda pierzând 3,4% în ultima săptămână.

Miercurea trecută, banca centrală a redus dobânda cu 0,75%, determinând nelinişte cu privire la intenţiile insituţiei de a reduce inflaţia. Unii analişti au văzut decizia ca fiind motivată politic înaintea alegerilor generale din 15 octombrie.

Rafal Benecki, economist-şef la ING Bank Slaski, a declarat că promisiunile partidului aflat la guvernare de a reduce vârsta de pensionare vor accentua şi mai mult problemele fiscale.

„Cele mai recente decizii privind bugetul, pensiile, salariile şi cheltuielile sociale sugerează revenirea unei inflaţii ridicate”, a explicat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici