Omul de afaceri Ştefan Vuza a depus o ofertă pentru preluarea Oltchim

Omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR), a depus o ofertă pentru preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

1132 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Ştefan Vuza a depus o ofertă pentru preluarea Oltchim

Omul de afaceri Ştefan Vuza a depus o ofertă pentru preluarea Oltchim (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax foto)

Vuza nu a precizat prin ce firmă a făcut oferta de cumpărare.

În primăvara acestui an, Vuza a figurat printre cei patru investitori care au depus oferte neangajante pentru privatizarea Oltchim, iar atunci documentele au fost înaintate de compania Aisa Invest din Cluj, pe care o controlează indirect.

Firma Aisa Invest administrează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR). Din grupul SCR fac parte firmele Chimcomplex Borzeşti, Someş Dej, Iaritex, Uzuc Ploieşti, Nova Textile Bumbac Piteşti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebeş, Contactoare Buzău şi Inav Bucureşti.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de cumpărare a Oltchim este luni, 17 septembrie, ora 12:00. Ofertele cu preţul propus vor fi deschise marţi, 18 septembrie, iar în aceeaşi zi va urma licitaţia cu strigare.

Până vineri caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 investitori.

În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) se aşteaptă să primească luni cel puţin trei oferte pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) şi nu exclude o participare a unei mari companii din Rusia.

"Nu exclud, ba chiar îmi doresc să avem o ofertă de la o mare companie rusă, direct sau prin afiliaţi", a declarat vineri şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici