Opera poate câştiga 100 de milioane de utilizatori noi, în urma unui acord cu Microsoft

Opera va avea acces la o bază formată din 100 de milioane de utilizatori ai telefoanelor mai vechi produse de Nokia, în urma unui acord încheiat de compania norvegiană Opera Software cu Microsoft, care deţine în prezent divizia de telefoane a Nokia, relatează The Wall Street Journal.

116 afișări
Imaginea articolului Opera poate câştiga 100 de milioane de utilizatori noi, în urma unui acord cu Microsoft

Opera poate câştiga 100 de milioane de utilizatori noi, în urma unui acord cu Microsoft (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lars Boilesen, directorul general executiv al Opera Software, a declarat că există 100 de milioane de persoane care deţin telefoane Nokia şi care, în prezent, utilizează motorul de căutare Xpress Web al Nokia. Aceştia urmează să treacă la folosirea browser-ului Opera, potrivit înţelegerii dintre cele două companii.

De asemenea, acordul presupune ca Opera Mini să devină motorul de căutare implicit pe modelele mai vechi produse de Nokia, cum ar fi Asha.

În luna aprilie, Microsoft a încheiat preluarea diviziei de telefoane a Nokia pentru 5,44 miliarde de euro.

Motoarele de căutare dezvoltate de Opera sunt preinstalate pe telefoanele mai ieftine, care sunt vândute în număr mare pe pieţele emergente, cum este cazul Indiei. Popularitatea acestor telefoane se datorează posibilităţii de a comprima conţinutul text şi video, ceea ce permite navigarea rapidă pe internet, inclusiv acolo unde reţelele sunt slab dezvoltate.

Boilesen a precizat că India este cea mai mare piaţă pentru Opera, înregistrând un număr de 50 de milioane de utilizatori activi lunar. La nivel global, Opera are 350 de milioane de utilizatori activi lunar.

Aplicaţia Opera pentru telefoane este, de asemenea, a treia cea mai utilizată pe piaţa indiană, după Facebook şi WhatsApp.

De asemenea, Boilesen a reafirmat estimarea privind rezultatele financiare pentru 2014. Opera anticipează venituri în valoare de 500 de milioane de dolari şi un profit operaţional care se ridică la 210 milioane de dolari.

În 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări al companiei din Norvegia s-a ridicat la 86,6 milioane de dolari, iar veniturile s-au situat la 300 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici