Orban promite primăriilor şi universităţilor mai mulţi bani pentru investiţii

  • Premierul a anunţat că autorităţilor locale le vor fi alocate sume mai mari din impozitul pe venit, pentru investiţii
  • Totodată, universităţile vor putea să cheltuiască soldurile pe care le au la dispoziţie pentru investiţii care susţin economia
265 afișări
Imaginea articolului Orban promite primăriilor şi universităţilor mai mulţi bani pentru investiţii

Orban promite primăriilor şi universităţilor mai mulţi bani pentru investiţii

Premierul Ludovic Orban promite alocări mai mari din impozitul pe venit pentru investiţii ale autorităţilor locale şi va da voie universităţilor să cheltuiască şi ele soldurile la dispoziţie tot pentru astfel de obiective, care au ca scop susţinerea economiei româneşti.
 
Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seara, la Realitatea Plus, că va creşte alocarea din impozitul pe venit pentru localităţi şi judeţe.
 
„Vom creşte alocarea din impozitul pe venit două puncte procentuale pentru localităţi şi un punct procentual pentru judeţe. De asemenea, majorăm plafonul de creditare şi plafonul de tragere pentru autorităţile locale, tot din dorinţa de a stimula investiţiile, pentru că autorităţile locale nu pot să folosească creditele decât pentru investiţii sau pentru cofinanţarea unor noi proiecte de investiţii, care sunt finanţate pe fonduri europene sau pe alte finanţări. Deci, crescând plafonul, practic creşte posibilitatea autorităţilor locale de a susţine investiţii”, a spus premierul.
 
Acesta a precizat că a văzut o resursă investiţională şi la universităţi şi le va da voie acestora să cheltuiască soldurile la dispoziţei, pentru investiţii.
 
„Am văzut o resursă investiţională şi în zona universităţilor care au solduri destul de mari pe care până acum nu a putut să le cheltuiască şi am decis să permitem universităţilor să cheltuiască aceste sume de bani dar numai pentru investiţii. În felul acesta asigurăm resurse suplimentare pentru a creşte investiţiile la nivelul economiei româneşti”, a mai spus Orban.
 
De asemenea în ceea ce priveşte derularea investiţiilor pe PNDL şi ale Companiei Naţionale de Investiţii, premierul a afirmat că au fost prevăzute resurse financiare pentru a putea deconta investiţii, mai ales că acestea se derulează, în prezent şantierele fiind deschise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici