Pădurile pot fi tăiate pentru exploatarea resurselor de petrol şi gaze

Suprafeţe ale fondului forestier naţional pot fi reduse pentru exploatarea resurselor de petrol şi gaze naturale, precum şi pentru realizarea reţelelor de comunicaţii şi apă potabilă, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobate în şedinţa de marţi a Guvernului.

104 afișări
Imaginea articolului Pădurile pot fi tăiate pentru exploatarea resurselor de petrol şi gaze

Pădurile pot fi tăiate pentru exploatarea resurselor de petrol şi gaze (Imagine: Mediafax Foto)

Noile reglementări, care modifică Legea Codului Silvic, asigură cadrul legal pentru a permite reducerea suprafeţei fondului forestier naţional pentru explorarea şi exploatarea resurselor de petrol şi gaze naturale, precum şi pentru realizarea reţelelor de comunicaţii şi a reţelelor de apă potabilă, informează Executivul.

"O altă prevedere îi vizează pe operatorii economici care au avut aprobări de ocupare temporară a terenurilor din fondul forestier naţional, nu le-au restituit apte de a fi împădurite, însă solicită noi aprobări de ocupare. Astfel, noile reglementări precizează că este interzisă aprobarea ocupării temporare de terenuri din fondul forestier naţional pentru operatorii economici care nu au redat circuitului silvic terenurile forestiere ocupate anterior în cadrul aceluiaşi ocol, terenuri apte de a fi împădurite. Excepţie fac situaţiile de urgenţă", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Perioada de timp pentru care poate fi aprobată ocuparea temporară de terenuri din fondul forestier este de maximum 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pe perioade succesive de maximum încă 10 ani.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici